• Вс. Апр 28th, 2024

UASTEND.CHEF

Кулинарный Блог от Шефа

7 міркувань щодо вибору кухонної витяжки

Автор:Shef

Дек 21, 2022

Якщо ви коли-небудь вмикали димову сигналізацію на своїй кухні, ви вже знаєте, яка мае бути звичайна або вбудована витяжка. Але як дізнатися, яка кухонна витяжка підходить саме вам? Зважуючи свої варіанти, пам’ятайте про ці ключові міркування.

Красива витяжка

1. Вихлопна система 

Канальна витяжна система , яку також іноді називають вентильованою системою, використовує повітропроводи для  відводу повітря з дому. Ключове слово тут «назовні». Іншими словами, ви не можете вийти в інший внутрішній простір вашого будинку, наприклад, на горище. Якщо у вас є канальна система, ви, напевно, вже здогадалися, що кухонну витяжку найкраще кріпити до зовнішньої стіни. Таким чином, повітропровід коротший і ефективніший. Чим далі ви віддаляєтеся від зовнішньої стіни, тим складнішим і дорожчим буде монтаж повітроводів і витяжки.

За допомогою  витяжної системи без каналів або системи без вентиляції повітря фільтрується, очищається, а потім повертається на кухню, а не спрямовується назовні. Як ви можете собі уявити, ці системи, як правило, менш ефективні, ніж канальні системи, і вони вимагають більшого обслуговування з регулярним очищенням і заміною файлу. Тому добре заздалегідь знати, чого ви можете очікувати.

Планування кухні витяжка

2. Планування вашої кухні

Планування вашої кухні визначатиме, скільки простору у вас буде для роботи та як найкраще розмістити витяжку на місці. Хорошим емпіричним правилом є встановлення витяжки на висоті 24-30 дюймів над варильною поверхнею, але завжди читайте рекомендації виробника, щоб переконатися.

Залежно від конфігурації кухонні витяжки можна встановити на стіну, вмонтувати в шафи, зробити частиною верхнього навісу або підвісити до стелі над острівними плитами. Існують навіть телескопічні димарі, які можна розширити під час використання або втягнути та сховати, коли вони не потрібні. Ще один розумний варіант, який економить простір, — кухонна витяжка з низхідним потоком. Він розроблений таким чином, щоб діставатися зі спеціального отвору на робочій поверхні та зручно зберігатися, коли плита не використовується.

ЧИТАЮТ ТАКЖЕ  Какие подарки женщины хотят получить на 8 марта?
Витяжка з нержавіючої сталі

3. Потужність вентилятора

Від розміру приміщення залежатиме, наскільки потужним повинен бути вентилятор витяжки, щоб очищати повітря та запобігати сильним запахам їжі. Щоб визначити, які ваші потреби, помножте висоту стелі кухні на довжину та ширину кімнати. Це додасть об’єм вашій кухні. 

Висота стелі кухні х ширина кімнати = об’єм кухні

В ідеалі ви повинні вибрати кухонну витяжку, яка здатна замінювати або очищати повітря в цьому приміщенні не менше восьми разів на годину.

4. Розрахуйте енергію кухонної витяжки

Ви можете визначити, скільки повітря кухонна витяжка може видаляти за годину за допомогою невеликої простої математики, і CFM вентилятора є вимірюванням потужності вентилятора та означає «кубічні фути за хвилину». Наприклад, витяжний вентилятор із потужністю 1000 кубічних футів/хв може видалити все повітря із зони розміром 10 x 10 футів x 10 футів за одну хвилину. Щоб визначити, скільки повітря може замінити конкретна витяжка за годину, просто помножте цей CFM на 60 (хвилин за одну годину).

Витяжка по центру в дерев'яній кухні

5. Враховуйте шум витяжки

Ви можете вибрати надзвичайно потужну витяжку, але якщо вона звучить як маленький літальний апарат, що злітає кожного разу, коли ви її використовуєте, це, ймовірно, не варто. Натомість експерти пропонують вибрати модель, яка працює, втягуючи повітря до країв або периметра витяжки, а не переміщаючи його по великій площі. Це не тільки робить витяжку більш ефективною, але й допомагає знизити рівень шуму. Якщо можливо, віднесіть витяжку на тестовий запуск у виставковому залі чи магазині, перш ніж принести її додому.

Витяжка на чорній кухні

6. Стилі витяжок

Природно, вам потрібна вентиляційна витяжка, яка б гармоніювала з зовнішнім виглядом вашої кухні та відповідала вашим особистим смакам. Тож ви захочете розглянути різноманітні варіанти обробки, доступні на ринку, і технічне обслуговування, пов’язане з утриманням їх у чистоті. Такі речі, як матова або блискуча обробка, вибір матеріалу, наприклад, нержавіюча сталь або латунь тощо. Ви також захочете мати на увазі загальний вигляд, тобто чи він сучасний чи традиційний, наприклад, чи підходить він добре поєднується із загальним архітектурним стилем вашого будинку. Нарешті, ви можете розглянути, наскільки плавно ви хочете, щоб він був інтегрований у кухню. Якщо ви хочете зробити сміливу заяву, ви можете вибрати щось, що виділятиметься з-поміж решти декору, і виберіть ефектний колір або помітне розташування.

ЧИТАЮТ ТАКЖЕ  Что такое свинг?
Чорно-біла кухня американський будинок щит

7. Враховуйте витрати

Як і майже будь-яке інше, що ви купуєте для дому, вартість може сильно відрізнятися. Розмір, потужність, матеріали та спеціальні функції витяжки, як-от датчики тепла, автоматичне відключення та тип вбудованого освітлення, впливатимуть на вартість витяжки. Проведіть дослідження та порівняйте ціни в Інтернеті, перш ніж піти в магазин, щоб мати уявлення про те, на що ви можете розраховувати витратити. Не забудьте врахувати встановлення в рівнянні. Можливо, цю роботу краще залишити експертам. Просто пам’ятайте, що робота та матеріали, як-от з’єднувачі та фітинги, можуть швидко перевищити вартість самої витяжки.

Добавить комментарий