• Сб. Апр 20th, 2024

UASTEND.CHEF

Кулинарный Блог от Шефа

10 причин вживати шпинат

Автор:Shef

Янв 23, 2019


Я і не підозрювала, що ця рослина настільки корисна, що може навіть допомогти скинути вагу!
Чи знаєте ви, що завдяки своєму високому вмісту антиоксидантів і вітаміну B шпинат є ідеальним союзником для збереження здоров’я нашої шкіри і організму в цілому?


Шпинат містить велику кількість вітамінів, мінералів, волокон і білків, які при попаданні в організм можуть поліпшити здоров’я і запобігти розвитку сотень захворювань.


Є багато причин, по яких ми повинні включати шпинат в наш раціон харчування. Ось 10 неймовірних переваг регулярного вживання шпинату:


1. Антиракова дія


Завдяки високому вмісту вітаміну А і С, а також клітковина, фолієвої кислоти і 13 різних фіто-поживних речовин, шпинат має позитивну дію у боротьбі з раковими клітинами.


Його флавоноїди і інші речовини з антиоксидантними властивостями здатні уповільнювати ділення ракових клітин, крім того, можуть допомогти понизити ризик розвитку раку.


2. Зміцнює серцево-судинну систему


Переваги шпинату для серцево-судинної системи різноманітні, з одного боку, завдяки фолієвій кислоті, він має здатність зменшувати гомоцистеїн, амінокислоту, що знаходиться в крові. Високий рівень цієї речовини пов’язаний з підвищеним ризиком проблем з серцево-судинною системою, включаючи серцеві напади і інсульти.


Він також містить холін і інозит, з’єднання, які допомагають запобігти закупорці артерій і поганому кровообігу. Також його вживання допомагає збалансувати калій і натрій, щоб поліпшити кров’яний тиск і запобігти запаленню серця.


3. Поліпшення кісткової системи
Чашка свіжого шпинату забезпечує близько 200% рекомендованої добової дози вітаміну Д, необхідної поживної речовини для правильного поглинання кальцію і контролю остеокластов (клітин, які руйнують кістки).


Крім того, він забезпечує необхідними мінералами, такими як магній, цинк, мідь і фосфор, які сприяють утворенню сильних кісток.

ЧИТАЮТ ТАКЖЕ  Яблоки и огурцы заменяют лучшие косметические средства против морщин

4. Запобігання діабету


Регулярне вживання цієї рослини допомагає стабілізувати рівень цукру в крові і, в довгостроковій перспективі, запобігає діабету. Для тих, хто вже був діагностований з цим захворюванням, це також доречно, оскільки його високий вміст магнію допомагає уникнути ускладнень.


5. Проти анемії


Він вносить значний вклад заліза, мінералу, який допомагає регенерувати еритроцити в крові, відповідальні за транспортування кисню до усіх клітин організму. Завдяки цій властивості його часте вживання є хорошим засобом профілактики і боротьби з анемією.


6. Корисно для зору


Значний зміст лютеїну робить шпинат відмінною їжею для поліпшення зору і нервової системи, а каротиноїди допомагають захистити від катаракти і дегенерації жовтої плями, які відбуваються з віком.


7. Втрата ваги


Щоб схуднути, ви повинні вести 100% здоровий спосіб життя, але ви також повинні намагатися підтримувати активний метаболізм. Включення шпинату в раціон допоможе поліпшити здатність організму спалювати жир і позбавить від постійного апетиту.


8. Здоров’я кишківника


Бета-каротини і високий вміст вітаміну С діють як захисники товстої кишки, уповільнюючи дію вільних радикалів. З іншого боку, шпинат допомагає підтримувати баланс бактерійної флори і запобігає розвитку розладів травлення і імунної системи.


9. Запобігання старіння


Високий вміст антиоксидантів сприяє усуненню токсичних речовин з організму, пов’язаних з віковою дегенерацією і передчасним старінням. Достатня кількість шпинату в тиждень покращує якість життя і сприяє красі шкіри, незважаючи на вік.


10. Захист шкіри від ультрафіолету


Ультрафіолетові промені від сонця є головною причиною клітинного ушкодження шкіри і розвитку меланоми. Високий рівень вітаміну В, забезпечує захисну дію, яку доповнюють продукти для догляду за шкірою від дії сонця.


terrawoman.ua

Источник: https://unasvkysno.ru

Добавить комментарий